Victor Ponta: Decizia privind un nou acord preventiv cu FMI va fi luata in 2013

Data publicarii: 10-08-2012 | Finante-Banci

Premierul Victor Ponta a aratat, miercuri, ca opteaza pentru un nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar International, dar decizia va fi luata in 2013, dupa alegerile parlamentare.

'Un astfel de acord reprezinta un lucru bun pentru Romania, sa avem un acord preventiv, nu sa luam banii, dar sa avem un certificat de sanatate fiscala, insa aceasta discutie politica va avea loc in 2013 dupa ce vor avea loc alegeri parlamentare', a explicat seful Executivului. 

Premierul a subliniat ca un nou acord ar da semnalul ca Romania beneficiaza de un certificat de garantare a sanatatii fiscale a Romaniei. 

'Opinia si optiunea mea este de a continua sa avem un tip de acord cu institutiile financiare internationale. Un tip de acord preventiv ca cel cu pe care aceste institutii il au cu Polonia este unul modern, un tip de acord in care putem lua bani doar daca avem nevoie. Un acord de tip preventiv este un act de sanatate al finantelor romanesti si asta ne ajuta sa ne finantam la costuri mai bune', a spus premierul Victor Ponta.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: