Seful Erste: Avem doua piete problematice, Romania si Ungaria. Digitalizarea ne obliga sa ne revizuim produsele si reteaua

Data publicarii: 10-08-2012 | Finante-Banci

Seful Erste Bank, Andreas Treichl, spune, intr-un interviu acordat portfolio.hu, ca in prezent exista doua piete problematice, Romania si Ungaria, si ca digitalizarea din domeniul bancar impune schimbarea structurii produselor, preturilor si a retelei.

"In Ungaria suntem sub calcaiul guvernului, prin urmare, nu ne putem planifica obiective de crestere pe aceasta piata. In Romania ne-am dori sa cooperam cu statul in dezvoltarea infrastructurii”, a precizat Treichl.

Acesta se declara multumit de afacerile de pe segmentul corporate si investment banking, dar considera ca pe partea de persoane fizice sunt asteptate niste modificari semnificative.

"Aceste modificari nu sunt cauzate de procesele interne ale institutiei de credit, ci de digitalizarea care are loc la nivel mondial. Bankingul direct remodeleaza functionarea retelei de sucursale, in conditiile in care 90% din serviciile bancare pot fi accesate doar de pe telefonul mobil, fara a mai fi nevoie de o agentie. Astfel, adaptandu-ne la acest nou fenomen probabil ca ne vom modifica structura noastra de produse, practicile de stabilire a preturilor si reteaua”, a explicat seful Erste.

Cititi integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: