Taxa pe tranzactii financiare, gata sa loveasca Europa pana la finele anului

Data publicarii: 14-08-2012 | Finante-Banci

 

Implementarea Taxei pe Tranzactii Financiare (TTF) a intrat in linie dreapta, cel putin 15 state membre UE fiind asteptate sa depuna o cerere catre Comisia Europeana privind implementarea anticipata pana la sfarsitul anului 2012, anunta compania de consultanta financiara Deloitte Tax. Astfel, companiile trebuie sa monitorizeze atent aceasta evolutie, intrucat trebuie sa inceapa pregatirile privind aceasta taxa cat mai curand posibil.

Comisia Europeana (CE) a adoptat propunerea legislativa pentru introducerea taxei pe tranzactii financiare (TTF) in UE pe 28 septembrie 2011, obiectivul final fiind aplicarea acestei taxe de catre toate cele 27 de state membre. In cazul in care proiectul urma sa fie aprobat, propunerea ar fi intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2014. Consiliul European si Consiliul Ministrilor Economiei si Finantelor (ECOFIN) au recunoscut totusi ca mai multe state membre au dorit sa lanseze o cerere pentru Procedura de Cooperare Consolidata (PCC) in scopul adoptarii acesteia pana la sfarsitul anului 2012.


PCC este o procedura legislativa care se utilizeaza in cazul in care nu se obtine unanimitatea in randul statelor membre privind Directiva TTF. Cel putin 9 state membre ar trebui sa depuna o cerere catre Comisia Europeana privind utilizarea PCC pentru ca aceasta procedura sa fie luata in considerare. Odata ce aceasta cerere este depusa, propunerea Comisiei Europene catre Consiliul European ar trebui sa contina detalii cheie privind aceasta taxa.


Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: