Romania a avut a patra mare crestere economica din UE in trimestrul al doilea

Data publicarii: 15-08-2012 | Economie

 

Romania a avut a patra mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, in conditiile in care atat in zona euro cat si in Uniunea Europeana, Produsul Intern Brut a inregistrat o scadere de 0,2%, conform unei estimari preliminare publicata marti de Oficiul european pentru Statistica (Eurostat).



Gratie unei cresteri economice trimestriale de 0,5%, Romania se situeaza pe locul patru in UE fiind devansata doar de Suedia (1,4%), Letonia (1,0%) si Slovacia (0,7%).

O contractie a PIB in al doilea trimestru aduce zona euro in pragul recesiunii, definita tehnic drept doua trimestre consecutiv de crestere economica negativa. Zona euro a inregistrat un recul al PIB si in ultimul trimestru al anului trecut (minus 0,3%) insa in primul trimestru al acestui an activitatea economica a stagnat.

Comparativ cu perioda similara a anului trecut, PIB-ul Romaniei a inregistrat o crestere de 1,7%, cresteri mai mari fiind inregistrate in Letonia (4,3%), Slovacia (2,9%), Lituania (2,7%), Estonia (2,5%) si Suedia (2,2%). In schimb, economia zonei euro a inregistrat o contractie de 0,4% iar UE o contractie de 0,2% in perioada aprilie-iunie 2012 comparativ cu perioada similara a anului trecut. 


Integral in Agerpres.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: