Liviu Voinea: Producatori de gaze si electricitate, taxati in plus pe venituri suplimentare din liberalizare

Data publicarii: 15-08-2012 | Economie

 

Producatorii de gaze naturale si cei de energie electrica vor fi taxati in plus, incepand cu anul viitor, pe veniturile suplimentare obtinute in urma liberalizarii preturilor, pana la incheierea procesului de liberalizare, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Liviu Voinea, informeaza Mediafax.

El a declarat ca, in contextul discutiilor privind liberalizarea pretului la gaze si energie electrica, partea romana a propus Fondului Monetar International introducerea unei taxe extraordinare pe veniturile suplimentare obtinute de catre producatorii de gaze naturale si energie electrica.

In opinia secretarului de stat, o astfel de taxa se justifica deoarece producatorii vor obtine un venit pentru care vor beneficia de liberalizarea preturilor, fara sa fi efectuat investitii noi.

"Taxa nu va fi din profit, pentru ca profitul poate fi ascuns, ci va fi o taxa din venitul suplimentar. In esenta, vorbim de un pret nou minus pretul vechi de referinta pe care il inmultim cu volumul care se vinde si cu un procent, procent inca in discutie”, a afirmat secretarul de stat, subliniind ca va fi un vorba de "un procent mare pentru statul roman".


Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: