Angajatorii din Romania spun ca le este greu sa acopere posturile vacante

Data publicarii: 15-08-2012 | HR/Cariere

 


Criza de talente de pe piata muncii continua pentru al saptelea an consecutiv, circa 34% dintre angajatori intampinand, in momentul de fata, dificultati in ocuparea posturilor vacante din cadrul companiilor pe care le conduc, conform unui studiu realizat de catre reprezentantii agentiei de ocupare a fortei de munca Manpower.

Numarul angajatorilor care se confrunta cu aceasta problema la nivel global este acelasi cu cel din 2011, dar este in crestere fata de 2010 atunci cand 31% dintre ei intampinau dificultati in ocuparea posturilor vacante. Cu toate acestea, numarul lor este mai mic decat in 2007, atunci cand 41% dintre angajatori gaseau cu greu un candidat potrivit pentru ocuparea unei functii in cadrul firmelor lor.

Potrivit aceluiasi studiu, peste jumatate dintre angajatori considera ca deficitul de personal talentat nu are consecinte grave asupra clientilor si investitorilor companiilor pe care le conduc, in crestere fata de anul 2011, cand doar 36% dintre ei considerau ca nu sunt afectati de o astfel de problema.


Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: