Bancile nu sunt elementul cel mai important pentru noi, investitorii germani prefera sectorul productiei industriale

Data publicarii: 15-08-2012 | Economie

 

Interesul firmelor germane fata de Romania este in continuare foarte ridicat, insa investitorii isi doresc un grad mai mare de siguranta, iar tensiunile politice din ultima vreme in mod sigur nu contribuie la o imbunatatire a imaginii externe a tarii, afirma Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german.

"Daca interesul companiilor germane ar fi scazut, Germania nu ar mai fi partenerul comercial numarul unu al Romaniei si nici pe locul al treilea ca furnizor de investitii straine directe (ISD). Si de fapt este pe locul al treilea in topul ISD pentru ca unele holdinguri nu au facut investitiile direct din Germania", spune Krichbaum.

Si totusi de ce nicio banca germana nu a fost suficient de motivata de acest interes de business pentru a veni cu operatiuni locale in Romania?

"Poate ca din perspectiva Bucurestiului absenta bancilor germane este un motiv de mirare, insa din perspectiva germana nu cred ca bancile sunt elementul cel mai important. Noi ne consideram o tara industrializata si tocmai de aceea in vreme de criza am pus accentul nu doar pe sectorul financiar si bancar pentru ca intr-o economie este important sa existe un mix sanatos de industrie si servicii. Sunt si state care au ales alta cale - in Marea Britanie, de exemplu, bancile au un rol mult mai important decat industria, dar in cazul unei crize aceasta situatie creeaza efecte negative mai mari. Germania a preferat sa se implice in Romania in principal ca investitor in domeniul productiei industriale." 


Integral in Zf.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: