Cu ajutorul IFC, MedLife va construi cinci spitale private in urmatorii 2-3 ani

Data publicarii: 16-10-2006
IFC finanteaza MedLifeInternational Finance Corporation, componenta responsabila de sectorul privat din cadrul Grupului Bancii Mondiale, va finanta MedLife S.A., primul lant de spitale private din Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Finantarea oferita de IFC – care va stimula cresterea sectorului privat de ingrijiri sanitare din aceasta tara si va sprijini furnizarea unor servicii sanitare mai bune catre populatia tarii – consta dintr-un imprumut in valoare de 5 milioane de euro si o investitie de capital constand din echivalentul in lei a 5 milioane de dolari.

Cu sediul in Bucuresti, MedLife este un furnizor privat de servicii sanitare de succes, detinut de un grup de medici si bancheri. Compania ofera o gama larga de servicii prin intermediul celor 11 clinici ale sale din Bucuresti si Ploiesti. Compania opereaza de asemenea trei laboratoare medicale in Bucuresti, precum si Hyperclinica, una dintre cele mai mari unitati medicale private din Romania.

MedLife construieste un spital cu 100 de paturi langa Hyperclinica, programat sa fie dat in functiune in decembrie 2006. Sprijinul IFC va permite companiei sa isi extinda serviciile sanitare de inalta calitate si in afara Bucurestiului. Prin acest sprijin se va finanta partial construirea unor noi combinatii de spitale si clinici cu 40-50 de paturi (asemanatoare celor din Bucuresti), in Constanta, Timisoara, Brasov, Iasi si Cluj, in urmatorii doi-trei ani.

Shahbaz Mavaddat, Directorul IFC pentru Europa de Sud-Est si Asia Centrala, a declarat: "Sprijinirea dezvoltarii infrastructurilor, inclusiv infrastructurii sociale, reprezinta una dintre principalele prioritati ale IFC. Unitatile sanitare necesita in general investitii mari de capital iar construirea lor dureaza foarte mult. Prin furnizarea unor credite pe termen lung, IFC joaca un rol important in dezvoltarea acestui sector. Executarea cu succes a proiectului MedLife va incuraja si alti investitori – atat romani cat si straini – sa participe la modernizarea sectorului sanitar al tarii".

Guy Ellena, Director IFC pentru Sanatate si Educatie, a declarat: "Unul dintre principalele motive pentru care IFC se implica in sectoarele sociale, cum ar fi cel sanitar, este de a ajuta la atenuarea poverii puse asupra sistemului sanitar public al tarii si de a stimula asigurarile private de sanatate. Asadar, suntem foarte incantati sa incheiem acest parteneriat cu MedLife pentru furnizarea acestor servicii. MedLife combina viziunea si caracteristicile pe care noi le asociem cu succesul. Speram, de asemenea, ca experienta mondiala considerabila a IFC in domeniul spitalicesc va putea fi valorificata de MedLife si sponsorii sai".

Mihail Marcu, Director General al MedLife, a adaugat: "MedLife Memorial Hospital, care se va deschide in curand, este primul pas din strategia noastra de extindere in afara zonei Municipiului Bucuresti, in special in zone care necesita servicii sanitare de inalta calitate. Consideram ca IFC este un partener important care ne va ajuta sa ne realizam viziunea strategica. Acest parteneriat recunoaste eforturile noastre de a stabili repere in excelenta medicala si calitatea remarcabila a serviciilor. Finantarea IFC ne va ajuta sa eliminam deficiturile de pe piata romaneasca in ceea ce priveste furnizarea serviciilor medicale si sa ne realizam viziunea de a deveni unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din Romania".

Se asteapta ca Memorial Hospital sa devina o sursa de bune practici pentru comunitatea medicala din Romania, printr-un management profesionist si o pregatire de specialitate.

In 2005, Departamentul de Servicii de Consultanta al IFC a consiliat MedLife cu privire la proiectarea si strategia de afaceri a noului spital.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: