AVAS a primit trei oferte pentru cumpararea producatorului de diamante sintetice, RAMI DACIA

Data publicarii: 16-10-2006
3 oferte pt cumpararea prod. de diamante sintetice RAMI DACIAAutoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit pana luni, 16 octombrie 2006, data limita, trei oferte pentru preluarea intregului pachet de actiuni al societatii comerciale RAMI-DACIA S.A, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Investitorii interesati, in ordinea depunerii ofertelor, sunt: S.C. ELECTROPARATAJ S.A. Bucuresti, Asociatia Salariatilor RAMI DACIA si  SD Ch FINKELSTEIN&Co Belgia.

RAMI-DACIA este unicul producator de diamante sintetice din Europa de Sud-Est. Societatea se afla in prima prioritate a planului de privatizare al AVAS pentru 2006, iar privatizarea se face prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile. Stabilirea acestei metode pentru privatizarea societatii permite AVAS sa decida impreuna cu noul investitor cateva conditii contractuale esentiale pentru viitorul RAMI DACIA: pastrarea numarului de salariati, efectuarea de investitii in societate, continuarea activitatii de baza, interdictia valorificarii activelor in scop imobiliar.

Ofertele depuse de cei trei investitori vor fi evaluate in baza unei grile de punctaj ce a fost facuta publica, prin anuntul de privatizare publicat in presa centrala si pe site-ul Autoritatii. Conform acesteia, oferta financiara are o pondere de 70%, iar cea tehnica reprezinta 30% din punctaj.

In cadrul ofertei tehnice, AVAS va lua in considerare ofertantii care au cea mai mare medie a cifrei de afaceri pentru ultimele trei exercitii financiare incheiate si o experienta de peste zece ani in activitatea de productie si/sau comercializare a diamantelor sintetice.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: