Autostrada Bucuresti-Ploiesti, sub paza permanenta. CNADNR da jumatate de milion de euro ca sa scape de hoti

Data publicarii: 20-08-2012 | Diverse

 

Proaspat inaugurata autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi pazita impotriva hotilor cu ajutorul unor masini dotate cu GPS, care vor patrula 24 de ore din 24, pentru ca intreprinzatorii de ocazie sa nu fie tentati sa fure sau sa distruga patrimoniul autostrazii.

Fluturasii reflectorizanti, panourile antiorbire, gardul de plasa de sarma, parapetii metalici zincati sunt doar cateva dintre elementele pe care vor fi cu ochii agentii de paza ai firmei cu care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va incheia un contract de achizitii publice.

Pe langa asigurarea pazei patrimoniului Autostrazii A3, tronsonul Bucuresti-Ploiesti, de la km 13 la km 68, castigatorul contractului va trebui sa asigure supravegherea si pe drumul de legatura cu DN1, km 0+000-km 0+543, mai exact sectorul situat intre intersectia cu centura Bucuresti, respectiv intersectia cu DN1.

Toate vor fi pazite zi si noapte cu cel putin un echipaj pentru fiecare 20 de km de autostrada pe sens, in functie de cele 4 noduri rutiere prevazute in caietul de sarcini, respectiv: intersectia cu centura Municipiului Bucuresti, intresectia cu DJ 101A (comuna Moara Vlasiei), intersectia cu DC 184 (comuna Snagov) si intersectia cu centura Ploiesti Vest.

Autovehiculele de patrulare vor fi dotate cu GPS "pentru monitorizarea si evidenta activitatii".

Valoarea contractului de achizitii publice va fi de 2,29 de milioane lei cu TVA, adica peste 500 de mii de euro, iar banii vor proveni de la bugetul de stat.

Personalul de paza va avea uniforme, echipamente de protectie cu insemne distinctive.

Integral in Gandul.info.