Fostul sef al retelei Subway Ungaria dezvolta franciza bam boo si vrea 15 magazine in 2013

Data publicarii: 22-08-2012 | Afaceri

 

Firma Philcare Franchise, detinuta de omul de afaceri Carl Sampers, care a dezvoltat reteaua de restaurante Subway din Ungaria, vrea sa deschida anul viitor 15 magazine de cadouri si decoratiuni interioare bam boo, in franciza, in Romania si alte tari din regiune.


In prezent detinatorul brandului bam boo, firma Andromede Decor, opereaza 15 magazine in Bucuresti si alte orase din tara, fiind intr-un proces de reorganizare.

 

"Firma a trecut printr-un proces de reorganizare, au fost inchise 9 magazine ale retelei, dar din cele 15 ramase, daca nu apar situatii speciale, nu se va mai inchide niciunul. Din cele 15 vrem sa dam 10-12 in franciza, iar proprietarul sa pastreze 2-3 pentru credibilitatea retelei. Este normal ca si proprietarul sa detina cateva magazine. Pana la sfarsitul anului 2013 vrem sa ajungem la o retea de 30 de magazine in franciza", a declarat Sampers, la conferinta de lansare a francizei.

 

El spune ca in prezent sunt negocieri pentru preluarea francizei in Satu-Mare, Bucuresti, Iasi si Craiova si pentru inca doua sau trei orase, si de asemenea, exista intentia de deschidere de magazine bam boo in Serbia, Bulgaria, Ungaria si Turcia.

 

"Pana la sfarsitul anului nu cred ca vom putea deschide vreun magazin, pentru ca discutiile cu mall-urile dureaza 2 luni - 2 luni si jumatate. As fi bucuros sa deschidem pana la sfarsitul anului pentru ca perioada Craciunului este buna pentru piata de decoratiuni interioare si segment, dar nu cred ca se va intampla", a adaugat Sampers, care va administra franciza bam boo alaturi de alti parteneri.

 

Investitia initiala necesara deschiderii unui magazin este de aproximativ 65.000 de euro pentru o locatie in regim de inchiriere de aproximativ 300 metri patrati. Din investitia initiala, 7.500 de euro este taxa de franciza, aproximativ 24.000 de euro costurile cu mobilierul si 30.000 de euro stocul de marfa. Datele variaza in functie de suprafata magazinului. Suma initiala nu include renovarea spatiului, costurile cu depozitarea sau alte cheltuieli care ar putea aparea pe parcursul derularii afacerii.

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: