CNVM reduce o serie de cote si tarife aplicate operatiunilor derulate pe piata de capital

Data publicarii: 22-08-2012 | Bursa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis reducerea mai multor cote si tarife incasate pentru operatiunile derulate pe piata de capital.  Pana la 30 iunie 2013, sunt scutite de comision ofertele publice de vanzare a obligatiunilor emise de autoritati ale administratiei publice centrale si de stat precum si a titlurilor de stat.

Tot in aceeasi dispunere se prevede ca pana la finele lui martie 2013, tariful pentru autorizarea unui O.P.C.V.M. tranzactionabil (de tip ETF Exchange Traded Fund). Pentru aceeasi perioada, cota perceputa pentru tranzactiile OTC cu instrumente financiare listate pe pietele internationale si tranzactionate in cadrul unui  sistem alternativ de tranzactionare autorizat de CNVM. se reduce de la 0,15% la 0,08% din valoarea tranzactiilor raportate catre depozitarii centrali.

 Masurile adoptate de CNVM sunt in stransa legatura cu decizii similare luate de Bursa de Valori Bucuresti pentru a incuraja tranzactionarea de noi instrumente financiare pe piata de capital din Romania, cerandu-se astfel premise pentru atragerea de investitori si dezvoltarea segmentului de piata al ofertelor publice de valori mobiliare.

Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: