Franta reduce temporar accizele la carburanti, pentru a combate cresterea preturilor

Data publicarii: 23-08-2012 | International

 

Guvernul francez a decis reducerea "modesta si temporara" a accizelor aplicate carburantilor, pentru a combate cresterea preturilor in benzinarii, o solutie costisitoare pentru stat dar mai simpla decat inghetarea preturilor, promisa initial de presedintele Francois Hollande, transmite AFP.

Premierul Jean-Marc Ayrault a prezentat miercuri principalele prevederi ale unui plan promis de guvern de mai multe saptamani pentru combaterea revenirii preturilor carburantilor la nivelurile record atinse in martie-aprilie, inainte de alegerile prezidentiale.

"Accizele aplicate de stat carburantilor vor fi reduse modest si provizoriu", in asteptarea unui mecanism de reglare a preturilor produselor energetice, a anuntat Ayrault.

Ayrault a precizat, fara sa ofere detalii, ca reducerea va fi aplicata numai partii din accize care revine statului, cealalta parte revenind departamentelor si regiunilor.

Premierul a respins astfel inghetarea preturilor carburantilor, promisiune din campania electorala a lui Hollande considerata demagogica de catre partidele de dreapta.

Integral in Gandul.info.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: