Angela Merkel, pe primul loc in topul celor mai puternice femei din lume

Data publicarii: 23-08-2012 | Diverse

 

Cancelarul german Angela Merkel ocupa prima pozitie in topul Forbes din 2012 al celor mai puternice femei din lume, in care mai apar realizatoarea TV Oprah Winfrey, cantareata Lady Gaga, regina Elizabeth a II-a, cantareata Beyonce Knowles si actrita Angelina Jolie, informeaza AFP.

Aceasta este pentru a cincea oara in ultimii sase ani cand Angela Merkel este considerata de editorii revistei Forbes cea mai puternica femeie din lume.

Angela Merkel, in varsta de 58 de ani, este "«doamna de fier» a Uniunii Europene si o actrita majora in criza economica din zona euro, care continua sa ameninte pietele", afirma editorii de la Forbes.

Secretarul american de Stat Hillary Clinton ocupa pozitia a doua, iar Dilma Rousseff, presedintele Braziliei, se afla pe locul al treilea.

Topul 10 al celor mai puternice femei din lume este completat, in ordine, de Melinda Gates - copresedinta a Fundatiei Bill si Melinda Gates, Jill Abramson - redactor-sef la New York Times, Sonia Gandhi - presedinta Partidului indian al Congresului, Michelle Obama - prima doamna a Statelor Unite, Christine Lagarde - director general al FMI, Janet Napolitano - secretarul Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite si Sheryl Sandberg - director operational al companiei Facebook.

Integral in Zf.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: