Chiriile pentru spatiile comerciale au continuat sa scada in primul semestru al anului 2012

Data publicarii: 23-08-2012 | Imobiliare

Pretul mediu de inchiriere a spatiilor comerciale in primul semestru din 2012 a fost in scadere cu circa 8% fata de prima jumatate a anului 2011, conform analizei realizate de compania de consultanta pentru evaluare Darian DRS, remis miercuri AGERPRES.

Piata spatiilor comerciale a continuat sa fie vedeta pietei imobiliare si in prima jumatate a anului 2012 prin anuntarea unor mai multor proiecte la nivelul intregii tari, din care mai putin de jumatate se gasesc efectiv in constructie. 

'Tendinta inregistrata la inceputul acestui an a fost aceea de mutare a investitorilor de pe arterele comerciale principale catre centrele comerciale, acolo unde chiria ajunge de cele mai multe ori si la jumatate din cea a arterelor comerciale principale', sustine Adrian Crivii, presedintele Darian. 

In Bucuresti, chiriile trec printr-un proces de stabilizare si consolidare. Chiriile pentru spatiile comerciale premium din Capitala se situeaza intre 40-50 euro/mp/luna, uneori ajungand chiar si la 65 euro/mp/luna pentru spatiile cu un vad deosebit. Aceste chirii se solicita insa pentru spatiile comerciale mici, de pana in 100 mp.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: