Garanti Bank acorda credite agricultorilor beneficiari ai Schemei de Plata Unice pe Suprafata

Data publicarii: 23-08-2012 | Finante-Banci

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, va finanta pana la 90% din valoarea sumelor cuvenite beneficiarilor eligibili in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS).

Garanti Bank a incheiat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. (FNGCIMM) conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii schemei de plata unica pe suprafata (SAPS) - Campania 2012.

Schema de plata unica pe suprafata consta in acordarea unei sume uniforme pe hectar, o singura data pe an, indiferent de stadiul productiei, respectiv 100 euro/ha, platibili in lei. 

Creditele vor fi acordate in lei si urmeaza a fi rambursate in momentul incasarii subventiilor SAPS virate de catre APIA in conturile beneficiarilor, deschise la Garanti Bank. In acelasi timp, FGCR sau FNGCIMM poate garanta pana la 80% din valoarea creditului acordat.

"Agricultura romaneasca are nevoie de tot ajutorul pe care il putem oferi, in special in acest an in care ne-am confruntat cu seceta prelungita. Conventia semnata cu APIA are obiectivul de a fluidiza procesul de acordare a creditelor in agricultura, astfel incat banii necesari sa ajunga cat mai curand la destinatarii finali, adica fermierii”, a declarat Murat Atay, CEO Garanti Group Romania.

Despre Garanti Bank

Garanti Bank este o banca universala, oferind o gama completa de produse de calitate si servicii inovatoare pentru toate segmentele de business - retail, IMM si corporate. In 2011, Garanti Bank a inregistrat o crestere a activelor pana la 1,45 miliarde de euro. Totalul de credite s-a majorat cu aproximativ 19%, pana la 936 milioane de euro. Depozitele s-au situat la valoarea de 467 milioane de euro, in timp ce numarul total al cardurilor de debit si de credit a crescut cu 16% fata de 2010, pana la 230.000.

Garanti Bank si-a extins constant prezenta la nivel national prin intermediul agentiilor si canalelor alternative de servicii, ajungand la o retea de 78 de agentii si 225 ATM-uri - cea mai extinsa retea nationala de ATM-uri inteligente, in timp ce numarul de POS-uri a depasit 7.400.

Pentru detalii suplimentare, vizitati www.garantibank.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: