VIG: Primele brute subscrise in Romania au scazut in S1 la 235 mil. euro

Data publicarii: 24-08-2012 | Finante-Banci

Primele brute subscrise in Romania de companiile de asigurari detinute de Vienna Insurance Group (VIG) au scazut in primul semestru cu 14%, la 235,7 milioane euro, iar pierderile grupului austriac pe piata romaneasca au totalizat 4,1 milioane euro, informeaza Mediafax. VIG controleaza in Romania patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

Grupul austriac precizeaza, intr-un comunicat, ca s-a mentinut pe pozitia de lider de piata in Romania. Primele nete incasate de companiile din grup au scazut cu 13% in prima jumatate a acestui an fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, de la 264,6 milioane euro la 229,5 milioane euro. In primul semestru din 2011, primele brute subscrise raportate de VIG pentru Romania totalizau 275,8 milioane euro. Din cauza restructurarii portofoliului, primele subscrise pe segmentul asigurarilor generale au scazut la 184,1 milioane euro, precizeaza compania. Pe piata asigurarilor de viata, primele subscrise au crescut cu 2,1%, la 51,6 milioane euro.

Pierderile grupului pe piata romaneasca au totalizat 4,1 milioane euro in prima jumatate a anului, cu un rezultat negativ de 2,7 milioane euro pentru primul trimestru. In primul semestru al anului trecut, grupul a inregistrat in Romania un profit inainte de taxe de 1,6 milioane euro. VIG este prezent in Austria, Romania, Polonia, Cehia, Slovacia si alte tari din Europa Centrala si de Est.

Sursa: Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: