Romania va emite obligatiuni in euro pe pietele externe in urmatoarele doua luni

Data publicarii: 24-08-2012 | Finante-Banci

Romania va vinde obligatiuni pe pietele externe in urmatoarele doua luni pentru a finanta deficitul bugetar, dupa ce trei emisiuni de titluri s-au incheiat fara succes in luna august deoarece tensiunile politice au dus la majorarea costurilor de finantare, informeaza Mediafax, citand Bloomberg.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) urmareste saptamanal evolutiile de pe pietele externe pentu a determina momentul oportun sa vanda obligatiuni denominate in euro, a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg secretarul de stat in MFP Enache Jiru, potrivit BusinessWeek.com.

"Cu o anumita marja de siguranta, as spune ca vom emite sigur eurobonduri in urmatoarele doua luni. Monitorizam pietele saptamanal si discutam constant cu investitorii, care manifesta tot mai mult interes", a afirmat Jiru.

Fondul Monetar International (FMI) a recomandat Romaniei sa cedeze presiunilor din piata si sa accepte plata unor randamente mai ridicate, pentru a reconstrui rezervele-tampon in zona finantelor publice, a declarat saptamana trecuta pentru Bloomberg seful misiunii FMI in Romania, Erik de Vrijer.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: