APPLE castiga procesul cu SAMSUNG. Verdict in cel mai mare proces comercial al SECOLULUI: DESPAGUBIRI DE 1 MILIARD DE DOLARI

Data publicarii: 27-08-2012 | IT&C

Tribunalul american care judeca procesul intentat de Apple companiei Samsung, acuzata ca i-a copiat patentele, a acordat 1,051 miliarde de dolari despagubiri, constatand ca gigantul corean a incalcat unele dintre brevetele Apple, relateaza Reuters. In acelasi timp, au fost respinse drept nefondate acuzatiile Samsung, potrivit carora si Apple ar fi incalcat unele dintre brevetele sale, scrie BBC News.

Juriul a deliberat mai putin de trei zile inainte de a ajunge la verdict in unanimitate, timpul scurt sugerand ca cele noua persoane din completul de judecata au intampinat putine dificultati in a concluziona ca Samsung a copiat iPhone si iPad, mai scrie Reuters.

Samsung a anuntat deja ca va ataca "imediat” verdictul. "Este trist ca legea patentului poate fi manipulata astfel incat sa ii oferi unei companii monopol asupra unui dreptunghi cu colturi rotunjite. Verdictul de astazi nu este o victorie pentru Apple, ci o pierdere pentru consumatorii americani. El se va traduce in mai putine optiuni, mai putina inovare si preturi posibil mai mari”, a declarat compania sud-coreeana, potrivit Huffington Post.

Integral in Gandul.info