Sparkassen Immobilien AG ar prelua Bucharest Financial Plaza de la BCR peste 18 luni

Data publicarii: 17-10-2006
Divizia de investitii imobiliare a Erste Bank Group, Sparkassen Immobilien AG, intentioneaza sa cumpere Bucharest Financial Plaza, aflata in patrimoniul Bancii Comerciale Romane (BCR), peste un an si jumatate, a declarat directorul pentru Romania al companiei, Claudiu Negrisan. "Unul din pilonii strategiei Erste pentru BCR este externalizarea activelor nebancare, printre care se numara si sediile bancii", a declarat country manager-ul pentru Romania in cadrul Sparkassen Immobilien AG, Claudiu Negrisan.

El a mai spus ca, potrivit unor estimari actuale, Sparkassen Immobilien AG ar putea folosi pentru achizitiile unor proprietati de la BCR jumatate din suma de 500 milioane euro pe care intentioneaza sa o investeasca in piata imobiliara romaneasca

Sparkassen Immobilien AG are intentia de a cumpara de la Erste sediile BCR dar referitor la vanzarea acestora, noul management al BCR trebuie sa ia intai o decizie. O astfel de decizie ar putea fi luata peste un an sau un an si jumatate, a explicat acesta.

Compania are in vedere reinchirierea sediilor catre BCR, sau catre alte institutii financiare din acelasi grup, precum BCR Leasing sau Asigurari.

Negrisan a explicat ca Bucharest Financial Plaza are o vechime de peste zece ani si ca, in prezent, sunt necesare renovari. "Intentionam sa achizitionam cladirea, sa o renovam si sa pastram contractele de inchiriere care se deruleaza in prezent. Restul de spatiu va fi inchiriat catre BCR", a mai explicat acesta.

Bucharest Financial Plaza  este amplasata in centrul Bucurestiului, pe Calea Victoriei, are o suprafata de 31.000 de metri patrati si o structura pe inaltime de 18 etaje. Cladirea de clasa A a fost ridicata in intervalul 1995-1997 de catre antreprenorul francez Bouyques. In prezent, BCR a inchiriat peste 60 la suta din cladire, potrivit reprezentantilor Bucharest Financial Plaza.

In cladire mai ocupa spatiu HP Romania, American Express Bank, ABB SRL, British Airways, Commerzbank, GTS Telecom, Motorola, Reuters etc.

"Preturile in zona pentru spatii de birou de clasa A oscileaza intre 18 si 20 de euro pe metru patrat pe luna. Zona este una din cele mai cautate din Bucuresti", a declarat pentru NewsIn specialistul in imobiliare certificat international Liviu Ureche.

Sparkassen Immobilien AG este divizia de investitii imobiliare a Erste Bank Group.

Bucharest Financial Plaza se gaseste in patrimoniul BCR, unde a intrat in urma fuziunii cu Bancorex, prin preluarea companiei Financiara SA si se regaseste in bilantul consolidat al grupului financiar. Compania Bucharest Financial Plaza SRL, proprietara imobilului din Calea Victoriei, a fost preluata integral de Financiara SA, prin cumpararea cotelor de participare ale celorlalti fondatori: Bouygues Franta, Bouygues Romania si Debart.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: