Parlamentul se reuneste luni pentru ca Traian Basescu sa poata reveni la Cotroceni

Data publicarii: Astazi, 27-08-2012 | Politica

In urma cu aproape doua luni, Parlamentul vota suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte, declansand astfel o lunga criza politica, ce a culminat cu avertismente ale liderilor europeni si ale SUA legate de respectarea statului de drept. Tot Parlamentul este cel care luni trebuie sa indeplineasca ultima etapa procedurala pentru repunerea in drepturi a lui Traian Basescu, dupa ce CCR a decis invalidarea referendumului de demitere.

Reintoarcerea presedintelui suspendat la Palatul Cotroceni depinde acum de parlamentarii care au fost convocati luni, la ora 15.00, intr-o sesiune extraordinara pentru a lua act de decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu.

Sedinta Camerei Deputatilor si Senatului se desfasoara in conditii de cvorum, iar deputatii si senatorii se afla in vacanta parlamentara. Chiar daca ei au fost anuntati oficial inca de joi ca trebuie sa vina la Parlament, nu este exclus ca reprezentantii USL sa boicoteze sedinta pentru a amana revenirea lui Traian Basescu la Palatul Cotroceni, sub pretextul ca reprezentantii lor nu s-au putut intoarce din concediu.

Integral in TVR.ro