O noua sursa de bani pentru banci: incarcarea cartelelor telefonice la automat

Data publicarii: Astazi, 27-08-2012 | Finante-Banci

In primele sase luni din acest an, numarul tranzactiilor de reincarcare a cartelelor telefonice de la automatele bancare au crescut cu peste 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la peste 40.000 de tranzactii, scrie site-ul specializat nocash.ro

La nivelul pietei bancare, sumele totale tranzactionate pentru reincarcari de cartele au fost de 1,7 milioane lei in 2011 si de aproximativ 1,3 mil. RON in primele 6 luni din acest an - valoarea medie fiind de 32 lei/tranzactie.

Principala cauza o reprezinta faptul ca din a doua jumatate a anului trecut atat Raiffeisen cat si Unicredit au introdus acest serviciu in reteaua proprie de terminale.

In ciuda acestei cresteri, bancile sunt inca departe de potentialul pe care il reprezenta, pentru ele, aceasta piata anterior inceperii crizei. In 2006, BCR era singura banca din Romania ce oferea acest serviciu clientilor iar cifrele erau net superioare celor inregistrate in prezent. In acel an, BCR inregistra peste 150.400 de tranzactii de reincarcare a cartelelor de la ATM-uri, fata de aproximativ 75.000 cate a inregistrat in ultimele trei semestre.

Integral in Ecoomica.net