PESTE 20.000 de euro metrul patrat in Bucuresti! Vezi cine a facut tranzactia RECORD

Data publicarii: 27-08-2012 | Afaceri

Record absolut pe piata imobiliara din Romania. In plina criza, un spatiu comercial de 196 metri patrati a fost vandut cu aproape 4 milioane de euro, respectiv 20.348 de euro metrul patrat.

Cumparatorul nu este cunoscut, insa vanzatorul este Cocor Bucuresti (COCR), proprietarul centrului comercial cu acelasi nume din centrul Capitalei.

Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei. Pe lista proprietatilor scoase la vanzare se afla si centrul comercial Cocor, pentru care actionarii au stabilit un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatate.

"Negocierile au durat aproximativ 2 luni, iar intregul proces de intermediere a fost realizat de departamentul comercial intern al Cocor. Spatiul comercial care a facut obiectul acestei vanzari se situeaza intr-o zona cu mare vad comercial si are in continuare un potential mare de crestere", a declarat, intr-un comunicat, Mirela Mihailescu, director comercial Cocor, cea care a condus procesul de intermediere. Reprezentantii Cocor nu au comunicat numele cumparatorului, amplasamentul spatiului respectiv sau destinatia actuala a acestuia.

Integral in Jurnalul.ro