Cel mai mare salariu din 2011, cat un apartament in centrul Capitalei

Data publicarii: 28-08-2012 | HR/Cariere

  • "Din leafa mea pe o luna, imi cumpar un apartament in centrul Capitalei". Ce salariat din Romania poate spune asta. 
  • Conduce un dezvoltator imobiliar care a castigat 105.000 euro pe luna. 

Cel mai bine platit executiv din Romania a fost anul trecut, surprinzator, un manager din sectorul imobiliar care a realizat, probabil, cateva tranzactii importante si a castigat 1,27 mil. euro, detronand bancherii care au monopolizat in ulti mii ani prima pozitie in topul castigurilor din Romania.

Daca in 2010 sectorul financiar figura cu o singura reprezentare in top 10 al salariilor, pastrandu-si totusi prima pozitie, anul trecut au intrat in clasament trei bancheri, pe locurile trei, opt si noua, potrivit datelor transmise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru ZF.

Topul reflecta doar veniturile realizate din pachetele salariale, nefiind incluse toate castigurile realizate de persoanele fizice intrun an, inclusiv din dividende, dobanzi, tranzactii imobiliare, chirii sau alte surse. Clasamentul celor mai mari venituri din 2011 este dominat de sectorul financiar si consultanta pentru afaceri si management, cu patru si, respectiv, doua prezente in ierarhia castigurilor.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: