Raiffeisen Comunitati va invita sa votati proiectele inscrise in competitia Programul de granturi 2012

Data publicarii: Astazi, 29-08-2012 | Finante-Banci

Programul de granturi "Raiffeisen Comunitati” a intrat in etapa finala si cea mai importanta - votarea de catre public a proiectelor comunitare inscrise in concurs.  Peste 200 de proiecte ramase in cursa au nevoie de voturi pentru obtinerea unei finantari. 

Raiffeisen Bank va finanta si anul acesta proiecte locale de dimensiuni mici si medii prin programul de granturi Raiffeisen Comunitati, aflat la cea de-a doua editie. Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta), ONG-urile care au proiecte bune si de interes pentru comunitatile locale. Finantarea pe care o ofera Raiffeisen Bank este de maxim 5.000 de euro pentru un proiect, suma totala alocata in 2012 fiind de 100.000 de euro.

Toate proiectele inscrise in competitie sunt disponibile pe site www.raiffeisencomunitati.ro, iar sustinatorii lor sunt invitati sa le voteze online intre 27 august si 17 septembrie (17.00). Castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut si vor fi anuntati miercuri, 19 septembrie 2012. Proiectele castigatoare trebuie sa inceapa in perioada imediat urmatoare, octombrie-decembrie 2012. 

In aceasta editie a programului de granturi Raiffeisen Comunitati au intrat in competitie 209 proiecte propuse de 172 de ONG-uri, 29 de scoli si 8 spitale. Cele mai multe proiecte sunt din domeniul educatiei - 97, din domeniul serviciilor sociale - 57, sanatate - 23,  sport -15, protectia mediului -17.

Fiecare utilizator inregistrat pe blogul Raiffeisen Comunitati poate vota un singur proiect, o singura data. Rezultatul voturilor se actualizeaza automat, in timp real si poate fi urmarit pe site raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Raiffeisen Bank, in calitate de Organizator al acestui Program de Granturi, isi rezerva dreptul de a valida sau anula voturile inregistrate online, in urma intreprinderii unor investigatii cu privire la modul in care au fost votate proiectele.

Programul foloseste platforma de comunicare www.raiffeisencomunitati.ro, iar pe site se afla toate informatiile:

  • - regulamentul de desfasurare a competitiei;
  • - criteriile de eligibilitate;
  • - criteriile de selectie;
  • - calendarul de desfasurare;

Prima etapa a competitiei a inceput in 2 iulie si a durat pana pe 20 iulie - depunerea scrisorilor de intentie ale celor care au dorit sa se inscrie in competitie pentru finantare. A doua etapa, desfasurata intre 23 iulie - 3 august 2011, a insemnat detalierea proiectelor ramase in competitie in urma unui proces de selectie a scrisorilor de intentie.