Mai multe formatiuni au semnat un manifest politic comun in vederea constituirii platformei de centru-dreapta

Data publicarii: 30-08-2012 | Politica

Liderii PDL, PNTCD, Partidului Noua Republica, Initiativei Civice de Centru Dreapta, Fundatiei Crestin Democrate (FCD), au semnat miercuri un manifest politic comun, in cadrul unui eveniment organizat la sediul Fundatiei Crestin Democrate, context in care au afirmat ca documentul reprezinta un pas important in formarea preconizatei aliante electorale de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an.

Presedintele PDL Vasile Blaga a sustinut in discursul sau ca prin semnarea documentului democrat liberalii "isi exprima clar intentia de a-si uni fortele (...) cu alte formatiuni profund atasate valorilor democratice si statului de drept". 

"Aceasta alianta se naste in mod democratic, natural, pentru ca fortele politice si civice, cu adevarat responsabile, isi unesc eforturile in momente grele pentru tara. Ceea ce s-a intamplat in ultimele doua luni de zile in Romania ne obliga la actiune comuna", a spus Blaga. 

El a acuzat "actiunile iresponsabile ale stangii" din cauza carora "Romania a traversat cea mai grava criza politica si economica dupa 1989". 

"Actiunile iresponsabile ale stangii ne-au izolat de familia democratiilor lumii, de partenerii traditionali precum NATO si Uniunea Europeana (...) De aceea noi (...) ne angajam astazi intr-un efort comun pentru recredibilizarea Romaniei", a mai spus liderul democrat-liberalilor. 

Blaga a aratat ca in centrul preocuparilor platformei de centru-dreapta se afla si economia sociala de piata, independenta justitiei, libertatea individuala a cetatenilor, eficientizarea sistemului de sanatate si cresterea calitatii sistemului educational. 

"De altfel, viziunea noastra asupra dezvoltarii Romaniei, intemeiata pe principiile sanatoase ale Dreptei, va fi reflectata in programul de guvernare care va fi finalizat nu peste mult timp", a punctat Blaga, care a pledat, in context, pentru un dialog deschis care va "reconstrui relatia dintre cetatean si politica". 

Liderul ICCD, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca manifestul semnat "contureaza o intentie si, in acelasi timp, este un legamant". 

"Semnarea acestui manifest reprezinta finalul perioadei de acomodare si inceputul luptei adevarate pentru un castig al dreptei, al tuturor fortelor politice, al tuturor institutiilor care reprezinta societatea civila, in alegerile parlamentare din sfarsitul acestui an, in asa fel incat ceea ce s-a intamplat in ultimele trei luni sa nu se mai poata repeta", a spus Ungureanu, adaugand ca documentul reprezinta "primul raspuns" adresat "provocarii" lansate de USL. 

Presedintele PNTCD Aurelian Pavelescu a declarat ca prin semnarea manifestului partidul pe care-l conduce revine pe prima scena politica a tarii alaturi de partenerii firesti "pentru a duce Romania in zona statului de drept". 

Presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, a spus ca reprezinta "oamenii care cred in intelepciunea traditiei si in inteligenta modernitatii", oameni care vor pentru Romania o noua Constitutie deschisa romanilor de pretutindeni. 

Vicepresedintele Fundatiei Crestin Democrate, Adrian Papahagi, a declarat ca manifestul "este primul pas al unei constructii de centru dreapta" asteptata de toti romanii "liberi si puternici". 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: