In cadrul programului In pas cu Paul, ING Asigurari de Viata doneaza pentru cauza copiilor bolnavi de inima suma de 25.000 de euro

Data publicarii: 30-08-2012 | Finante-Banci

• Campania "In pas cu Paul” se inscrie in zona actiunilor destinate salvarii de vieti, o directie principala a strategiei de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata.

• Colaborarea cu "Asociatia Inima Copiilor”, in contextul careia a fost dezvoltata aceasta initiativa, are ca obiectiv punerea in functiune a Sectiei de cardiochirurgie pediatrica a Spitalului de copii Marie Curie.

ING Asigurari de Viata anunta finalizarea cu succes a campaniei "In pas cu Paul”, desfasurata in contextul strategiei de responsabilitate sociala a companiei, cu obiectivul stangerii de fonduri pentru punerea in functiune a Departamentului de cardiochirurgie pediatrica al Spitalului de copii Marie Curie din Bucuresti.

Ca rezultat al acestui program, ING Asigurari de Viata va dona Asociatiei Inima Copiilor suma de 25.000 de euro.

Programul "In Pas cu Paul”, desfasurat in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor, isi propune ca cei 150 de copii ce vor putea fi operati anual in sectia construita la Marie Curie sa fie tratati in cele mai bune conditii, intr-o unitate dotata cu toata tehnica necesara (instrumentar si consumabile) si sa fie ingrijiti de medici si asistente bine pregatiti. (http://inimacopiilor.ro/cardiochirurgie/viitor.php).

ING Asigurari de Viata s-a implicat in acest program inca de la debutul sau, la inceputul lunii aprilie 2012, cand maratonistul Paul Dicu a reprezentat Romania la cea de-a 27-a editie a Marathon des Sables (http://www.inpascupaul.ro/). Marathon des Sables este una dintre cele mai dure curse de anduranta din lume, concurentii avand de parcurs 250 de km prin nisip in 7 zile, purtand in spate rucsacul cu alimentele necesare, un kit de supravietuire si haine. In saptamana cursei din Sahara, prietenii lui Paul Dicu au alergat in parcuri, pe stadioane sau benzi de alerare din toata lumea, de la Bucuresti, la Sulina, Torino sau Helsinki, iar pentru cei 2.852 de km parcursi in aceasta saptamana, ING doneaza Asociatiei Inima Copiilor suma de 10.000 de euro.

In plus, in intervalul aprilie-iulie 2012, programul a fost declinat si in interiorul companiei, pentru fiecare kilometru alergat de catre membri echipei ING Asigurari de Viata, compania urmand sa doneze cate 2 Euro copiilor bolnavi de inima.

Pe parcursul programului, echipa ING a alergat "In pas cu Paul” circa 6.200 de kilometri, initiativa mobilizand sute de voluntari din Bucuresti, cat si din tara. Remarcabili au fost cei 80 de voluntari de la agentia Targu Mures care au alergat peste 225 km. La aceasta distanta impresionanta au contribuit atat membri ai echipei ING, cat si familiile si prietenii acestora.

"Programele pentru salvarea de vietii sunt o directie importanta a strategiei noastre de responsabilitate sociala, iarinitiativele dezvoltate in cadrul programului «In pas cu Paul» au emotionat si mobilizat intreaga echipa ING Asigurari de

Viata, prin obiectivul nobil de a oferi conditii mai bune de tratament copiilor cu afectiuni cardiace. Programul pentru punerea in functiune a Sectiei de cardiochirurgie pediatrica a spitalului de copii Marie Curie, in care ne-am implicat inca de anul trecut, ne-a oferit onoarea si bucuria de a ne uni eforturile cu oameni de inalta valoare, cum sunt Paul Dicu, Alexandru Tomescu sau reprezentantii asociatiilor de profil cu care colaboram”, a declarat Carmen Soare, Director Marketing ING Asigurari de Viata.

"«In pas cu Paul» a fost un proiect fabulos: Paul Dicu alerga sute de kilometri in caldura si nispul Saharei, in acelasi timp noi primeam la Bucuresti dovezi de solidaritate: oameni care ne stiau de mult sau care abia aflau de Paul si "Inima Copiilor”, dar si angajati ING, ne trimiteau kilometrii alergati de ei, si mesaje de incurajare pentru noi si Paul. Cu totii au fost fericiti ca efortul lor va fi rasplatit de ING Asigurari de Viata printr-o donatie pe masura pentru copiii cu probleme cardiace. Tuturor le multumim din inima!”, a declarat Alex Popa, Presedintele Asociatiei Inima Copiilor.

Implicarea ING Asigurari de Viata in programul dedicat Sectiei de cardiochirurgie pediatrica a spitalului de copii Marie Curie, desfasurat impreuna cu Asociatia Inima Copiilor a debutat in 2011, cand ING a contribuit cu 35.000 de euro pentru cumpararea de consumabile si organizarea primelor trei misiuni medicale si a sprijinit concertul caritabil sustinut de violonistul Alexandru Tomescu dedicat acestei cauze.

Despre responsabilitatea sociala la ING Asigurari de Viata

Initiata in 2010, atunci cand a fost creata si o divizie dedicata in cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate sociala a ING Asigurari de Viata urmareste ca directii prioritare educatia financiara, protectia mediului si accesul la educatie pentru copiii talentati sau defavorizati. Acestora li s-au adaugat in 2011 programele care ofera "Sanse la viata”, prin actiuni de preventie si educatie, dar si de diagnostic si tratament. Pe parcursul anului 2011 au fost dezvoltate noua proiecte de amploare si o serie de proiecte adiacente, printr-o investitie totala de 1,24 milioane RON, aferenta programelor derulate.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: