Justitia americana va lua in discutie interzicerea telefoanelor Samsung pe 6 decembrie

Data publicarii: 30-08-2012 | IT&C

Justitia americana va examina pe data de 6 decembrie solicitarea companiei Apple de a interzice comercializarea in SUA a opt modele de telefoane produse de societatea concurenta sud-coreeana Samsung, care, in opinia Apple, au fost realizate pe baza unor brevete ale companiei americane, transmit agentiile AFP si EFE.

Un judecator din San Jose (California) a decis vineri ca Samsung a folosit tehnologia Apple pentru a realiza anumite componente ale popularelor sale iPhone si iPad, condamnand-o la plata unei despagubiri de 1,05 miliarde de dolari catre societatea americana. In urma acestei decizii favorabile, Apple a hotarat sa ceara si interzicerea comercializarii anumitor produse Samsung pe piata SUA. 

Potrivit unei note a justitiei americane, pe data de 6 decembrie va fi luata in discutie si posibilitatea cresterii amendei pentru grupul sud-coreean, care s-ar putea tripla. 

In schimb, pe data de 20 septembrie va avea loc audienta dedicata cererii Samsung de ridicare a interdictiei care vizeaza din luna iunie tableta sa Galaxy Tab 10.1, judecatorii stabilind ca aceasta nu a fost copiata de la Apple. 

Acest proces, cel mai amplu din SUA in ultimele decenii pentru violarea de brevete, poate avea consecinte majore pentru piata produselor informatice. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: