Alpha Bank ar putea deveni proprietarul Asmita Gardens. Ce mai prevede planul de reorganizare

Data publicarii: 30-08-2012 | Finante-Banci

Daca suma incasata din vanzarea apartamentelor din Asmita Gardens nu acopera datoria catre Alpha Bank in mai putin de un an si jumatate de la aprobarea planului de reorganizare, proiectul rezidential ar putea avea un nou proprietar. ECONOMICA.NET iti mai arata ce se intampla cu cei care au dat avansuri pentru apartamente, dar si care este ritmul de vanzare estimat.

Administratorul judiciar al proiectului Asmita Garden, intrat in insolventa anul trecut, Euro Insol, a depus la inceputul acetei luni planul de reorganizare la Tribunalul Bucuresti, plan propus de principalul creditor si care va fi implementat timp de trei ani din momentul confirmarii de catre judecatorul sindic.

Alpha Bank, principalul creditor

La data la care a fost formulata cererea de deschidere a procedurii de insolventa, Asmita Gardens avea datorii catre Alpha Bank, dupa cum urmeaza: 67,7 milioane de euro si 57.000 de lei din credite nerambursate, doua milioane de euro si 3.500 lei din dobanzi neachitate, 780.000 de euro si 1.600 lei provenind din penalitati.

Valoarea totala a creantelor tuturor creditorilor este de 108 milioane de euro, iar cel mai mare creditor este este AGI-RRE Participation 1 Limited, o firma care face parte din Grupul Alpha (n.r. - asa cum reiese din rapoartele financiare ale grupului), prin mandatar Alpha Bank Romania si Alpha Bank Romania, care au de recuperat peste 58 de milioane de euro.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: