Care sunt motivele pentru care cardul european de sanatate este mai avantajos decat asigurarea medicala de calatorie

Data publicarii: 31-08-2012 | Finante-Banci

O analiza realizata de catre Accace, unul dintre liderii din Europa Centrala si de Est in management financiar, arata ca principalul beneficiu al cardului european de sanatate este egalitatea la tratament, persoanele care-l detin avand aceleasi drepturi ca cetatenii tarii in care primesc ingrijirile medicale. 

"Cardul garanteaza primirea de servicii medicale gratuite in cadrul spitalelor de stat, similare cu cele de care beneficiaza rezidentii statului vizitat, in timpul calatoriilor in afara tarii, in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, in Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia", spune Maria Cojocariu, Senior Payroll Accountant Accace.

Din punct de vedere financiar, cardul european de sanatate este mult mai avantajos decat asigurarea medicala de calatorie, costurile pentru obtinrea lui fiind zero. De asemenea, cardul are o valabilitate de pana la 6 luni de la data emiterii. Totusi, trebuie tinut cont de faptul ca in unele tari asigurarea medicala este obligatorie, pe cand detinerea unui card european de sanatate este facultativa.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: