ULTIMA ZI cu asigurari la case mai ieftine. VEZI cat va costa o polita de la 1 septembrie

Data publicarii: 31-08-2012 | Finante-Banci

De maine, cei care vor o asigurare completa pentru casa vor trebui sa achizitioneze, pe langa o polita obligatorie, si una facultativa. Aceasta din urma poate acoperi si cele trei riscuri din asigurarea obligatorie si, in cazul producerii evenimentului, va oferi despagubiri pentru valoarea asigurata care depaseste plafonul de 10.000 - 20.000 de euro.

Cat platesti din septembrie

Cat vom plati per total? Polita obligatorie costa 10 sau 20 de euro. "Normal ar fi ca politele facultative, luate in completare, sa se ieftineasca, deoarece suma de 20.000 de euro, acoperita de obligatorie, trebuie considerata o fransiza", spune Cristea.

Bogdan Andriescu, seful Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR) spune insa ca "eventuala" reducere va fi, probabil, mai mica decat costul asigurarii obligatorii. Cel mai probabil insa, cel putin in prima instanta, asiguratorii nu vor reduce preturile pentru polite facultative. Asadar, cu sau fara discount, cei care asigura casa la intreaga valoarea vor plati, cel mai probabil, mai mult, de maine.

Potrivit unor surse din piata este posibil ca asiguratorii sa vanda cele doua polite inglobate in una singura. Ramane insa de vazut cum va evolua aceasta propunere.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: