Mehedinti: Proiect de 2,5 milioane euro pentru dezvoltarea turismului in Clisura Dunarii

Data publicarii: 03-09-2012 | Turism

Edilii a sapte comune din judetele Mehedinti si Caras-Severin s-au intalnit, sambata, in comuna Svinita, pentru punerea la punct a ultimelor detalii privind implementarea proiectului 'Grupul de activitate locala - Clisura Dunarii' in valoare de 2,5 milioane euro.

Primarul comunei Svinita, Nicolae Curici, a declarat pentru AGERPRES ca primarii comunelor riverane Dunarii - Berzasca, Sichevita, Garnic, Coronini, Eselnita si Dubova - au venit sa-si prezinte primele activitati stabilite in promovarea acestui proiect care vizeaza turismul in sectorul de aproape 200 kilometri al Dunarii. 

'Este un proiect ambitios, care isi propune valorificarea economica si culturala a oportunitatilor oferite de fluviul Dunarea, de monumentele istorice si naturale ale ariilor protejate din Parcul Natural Portile de Fier si ale Parcului National Domogled-Valea Cernei. Am stabilit, dupa un model italian, fiecare localitate, pe tot parcursul anului, sa ofere turistilor cat mai multe atractii culturale si chiar culinare', a precizat Curici. 

La randul sau, coordonatorul de proiect, Vasile Deac, a declarat ca fondurile necesare derularii proiectului provin din surse guvernamentale si europene, el apreciind ca, datorita acestuia, fiecare comunitate locala se va dezvolta economic si social. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: