Vom continua sa ne imprumutam: Finantele vor 3,3 mld. lei din piata interna

Data publicarii: 03-09-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa imprumute 3,3 miliarde lei in luna septembrie de pe piata interna prin vanzare de titluri de stat, de peste doua ori mai mult decat suma atrasa in august, informeaza Mediafax.

Finantele au programat pentru august vanzarea de titluri de stat in suma de 2,5 miliarde lei, dar au reusit imprumute doar 1,4 miliarde lei. Suma redusa imprumutata in august a venit pe fondul cresterii costurilor de finantare ca urmare a tensiunile politice cauzate de suspendarea in vederea demiterii a presedintelui Traian Basescu.

Astfel, in luna august Finantele au finalizat cu succes doar doua din cele cinci licitatii programate, iar in celelalte trei cazuri au respins ofertele bancilor considerand randamentele cerute prea mari. Ministerul vrea sa imprumute in septembrie 2,8 miliarde lei prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta de 8 luni (doua licitatii a cate 700 milioane lei) si, respectiv, un an (doua operatiuni de 600 si respectiv, 800 milioane lei).

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: