ING: BNR a utilizat jumatate de milion de euro pentru a sustine moneda in luna august

Data publicarii: 03-09-2012 | Finante-Banci

In luna august, leul a castigat 2,41% fata de euro, reusind sa termine luna sub nivelul de 4,5 lei/euro, dupa ce la inceputul lunii atinsese un maxim istoric, de 4,6481 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a utilizat jumatate de milion pentru a sustine moneda nationala in august, perioada in care leul a castigat 2,4% fata de euro, recuperand astfel terenul pierdut din cauza tensiunilor politice, considera economistul ING Bank, Vlad Muscalu.

"Estimam ca interventiile BNR in piata au totalizat 0,5 miliarde de lei (mai putin fata de valoarea estimata pentru luna iulie, de circa un miliard de euro), ceea ce inseamna ca rezervele BNR ar urma sa scada la 30,5 miliarde de euro, de la 32,1 miliarde euro, si pe fondul unei plati importante din datoria externa”, a declarat Vlad Muscalu, intr-o nota transmisa clientilor.

La inceputul lunii august, Romania a achitat prima rata din imprumutul luat de la Fondul Monetar International (FMI), a carei valoare s-a ridicat la 546 de milioane de drepturi speciale de tragere (DST) (circa 650 milioane de euro).

Sursa: TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: