Top 500 companii din Europa Centrala si de Est: ce firme romanesti rezista in lupta cu gigantii din regiune

Data publicarii: 05-09-2012 | Afaceri

Petrom, cea mai mare companie de pe piata locala, a pierdut doua pozitii in topul celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala si de Est, se arata intr-un studiu realizat de firma de consultanta Deloitte. Compania petroliera, parte a grupului austriac OMV, s-a situat anul trecut pe pozitia cu numarul 16 in clasament.

Romania este prezenta cu inca 36 de firme in topul celor mai mari 500 de companii din sudul si centrul Europei. Polonia, tara care a livrat si liderul din regiune, PKN Orlen, domina clasamentul cu 167 de firme, potrivit analistilor Deloitte. Polonia este urmata in clasament de Cehia cu 84 de companii, Ungaria cu 58 si Ucraina cu 50 de societati si Romania cu 37 de firme.

Romania are patru noi intari in top, Interagro, Celestica, Oscar Downstream si Michelin Romania.

In randul companiilor locale cea mai mare ascensiune a fost inregistrata de compania E.ON Ener-gie care a urcat 129 de locuri. E.ON Energie Romania a fost creata anul trecut prin fuziunea com-paniilor de gaze naturale si energie electrica E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare, compania nou-formata devenind astfel unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrica din Romania.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: