Ponta: Metroul va trece in subordinea Primariei Generale, iar TAROM si CFR Marfa vor fi privatizate

Data publicarii: 05-09-2012 | Economie

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca "in perioada imediat urmatoare” trebuie luate mai multe masuri care tin de transporturi, printre care a enumerat trecerea Metrorex in subordinea Primariei Generale, dar si privatizarea TAROM si a CFR Marfa.

"Una dintre masuri ar fi trecerea metroului la Primaria Municipiului Bucuresti. (...) Nu trebuie sa spunem noi de la minister,  pe tot felul de interese obscure cum sapam in sapte directii si de fapt nu terminam nicaieri”, a explicat Victor Ponta. El a precizat ca Primaria Generala, cu sprijin de la guvern, este cea care trebuie sa decida prioritizarea investitiilor.

De asemenea, Victor Ponta a reamintit ca "TAROM trebuie sa intre sub management privat”, dar si ca "CFR Marfa va intra in procedura de privatizare, intrucat este clar ca avem nevoie de un management puternic, care sa faca CFR profitabil”.

Cele trei companii se afla in prezent in subordinea ministerului transporturilor. 

In context, primul ministru i-a solicitat ministrului Transporturilor sa verifice microbuzele si autobuzele care au "autorizatii obtinute cu tot felul de spagi”, argumentand ca doar duminica au murit 15 oameni in accidente rutiere.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: