Camera Deputatilor: Legea pentru aprobarea unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar si Strategia fiscal bugetara, prioritati legislative

Data publicarii: 06-09-2012 | Finante-Banci

Adoptarea Legii pentru aprobarea unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar si a Strategiei fiscal bugetare aferenta perioadei 2013 - 2015 se numara printre prioritatile Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, in actuala sesiune legislativa.

"Avem mai multe prioritati pentru domeniile de activitate specifice Comisiei pentru buget, finante si banci. Astfel, in domeniul bugetar prioritatile sunt legate de adoptarea Legii pentru aprobarea unor indicatori specificati in cadrul fiscal - bugetar, precum si a Strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2013 - 2015, etape premergatoare obligatorii in vederea elaborarii Proiectului de buget pentru anul urmator", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, presedintele Comisiei, Maria Eugenia Barna. 

Potrivit deputatului Barna, membrii Comisiei pentru buget, finante si banci au in vedere o intalnire cu ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, pe agenda discutiilor aflandu-se Raportul semestrial privind situatia economica si bugetara, precum si Strategia Romaniei privind adoptarea monedei euro. 

In ceea ce priveste sistemul de impozite si taxe, cel mai important proiect care urmeaza sa fie dezbatut in comisie il reprezinta ordonanta privind plata Taxei pe Valoarea Adaugata la incasarea facturii, masura aplicabila pentru firmele cu o cifra de afaceri de pana la 2,25 milioane de lei. 

O prioritate legislativa ramane proiectul UNPR privind taxarea marilor averi, a precizat Maria Barna, la ultima intalnire a membrilor Comisiei pentru buget, finante si banci cu delegatia Fondului Monetar International fiind abordat acest subiect. 

"La ultima reuniune cu FMI am discutat despre aceasta initiativa legislativa, apreciata ca fiind interesanta, si am gasit sprijin din partea lor in sensul de a ne oferi consultanta si expertiza pentru o serie de elemente privind colectarea si implementarea proiectului. Taxarea marilor averi poate fi o solutie pentru cresterea veniturilor bugetare si folosirea acestor resurse pentru proiecte sociale", a precizat presedintele comisiei. 

Pentru actuala sesiune parlamentara, la comisie au fost inregistrate 29 de proiecte noi pentru dezbatere pe fond si 19 proiecte cu raport comun cu alte comisii, la care Comisia pentru buget, finante si banci a intocmit prerapoarte, acum fiind asteptat punctul de vedere al Comisiei juridice, Comisiei pentru sanatate si familie, Comisiei pentru munca si protectie sociala. 

"Incepand de saptamana viitoare, vom discuta rapoartele de activitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Consiliul Fiscal, institutii aflate sub control parlamentar", a adaugat Maria Eugenia Barna. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: