Creditul Prima Casa: BCR si BRD spun ca garantiile primite acum vor ajunge pana la finalul anului

Data publicarii: 10-09-2012 | Finante-Banci

BCR si BRD, primii doi jucatori din sistemul bancar, au obtinut de la Ministerul de Finante suplimentarea cu 105 mil. euro a plafonului de garantii pentru vanzarea de credite ipotecare prin programul "Prima casa".

BRD a primit garantii de 60 mil. euro pentru ca a epuizat mai rapid plafonul primit anterior, in timp ce plafonul BCR a fost suplimentat cu 45 mil. euro. Oficialii BRD afirma ca garantiile noi sunt suficiente pentru onorarea cererilor de credite pana la finalul acestui an.

"Suma ramasa din plafonul actual este sub 8 milioane de euro si deja banca a solicitat si obtinut sume din noul plafon aprobat pentru anul 2012. BRD este capabila in acest moment sa sustina toate cererile de creditare din programul «Prima casa» pana la finalul acestui an", a declarat Adrian Jantea, director de promovare si distributie persoane fizice in cadrul BRD.

De cealalta parte, BCR isi indeamna clientii sa se grabeasca daca vor un credit garantat de stat, anuntand ca mai are la dispozitie garantii pentru finantari de numai 20 mil. euro din vechea alocare.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: