RECENSAMANT 2012. Cum s-a schimbat HARTA MARILOR ORASE din Romania in ultimii 10 ani

Data publicarii: 10-09-2012 | Actualitate

Populatia stabila recenzata a Romaniei a scazut in ultimii 10 ani cu peste 2,6 milioane de persoane, ajungand in prezent la 19.043.767 de persoane. Acesta este cel mai scazut nivel inregistrat in ultimii 35 de ani, conform datelor preliminare ale celui mai recent recensamant realizat de catre reprezentantii Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari orase ale tarii afectate de aceasta scadere, mai exact municipiile resedinta de judet, au fost Galati, Dolj, Iasi, Brasov si Constanta. In total, doar la nivelul acestora, populatia stabila recenzata a scazut cu 296.384 de locuitori, aproape de doua ori cat intreaga populatie recenzata, in 2012, a municipiului Pitesti.

Contactati de gandul, reprezentantii administratiilor locale ale unora dintre cele mai mari orase din tara la nivelul carora s-a inregistrat o scadere masiva a numarului de locuitori sustin ca de vina pentru aceste rezultate este saracia, nu lipsa atragerii unor investitori care sa creeze noi locuri de munca in regiunile respective.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: