Erste: Romania s-ar putea imprumuta din nou pe pietele internationale in acest an

Data publicarii: 10-09-2012 | Finante-Banci

Romania s-ar putea imprumuta din nou de pe pietele financiare internationale in acest an, dupa succesul de la inceputul saptamanii trecute, cand Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 750 milioane euro prin redeschiderea emisiunii de obligatiuni denominate in euro cu maturitatea in iunie 2018, apreciaza Erste.

 "Dupa succesul emisiunii de eurobonduri din aceasta saptamana, suprasubscrisa puternic de investitori straini si prin care Romania a atras 750 de milioane de euro la un randament rezonabil de 5,1%, nu excludem ca MFP sa testeze din nou apele internationale mai tarziu in acest an", se arata intr-un raport al analistilor grupului austriac Erste, citat de Mediafax. Economistii bancii considera ca MFP a decis sa profite de climatul favorabil de dinaintea sedintei de politica monetara a Bancii Centrale Europene. Oferta s-a situat la 3,6 miliarde de euro, din partea a 220 de investitori. Investitorii din Marea Britanie au cumparat 33% din obligatiuni, cei din Austria si Germania 22%, restul Europei 36%, iar din alte regiuni 9%. Managerii de fond au preluat jumatate din totalul obligatiunilor, bancile si investitorii individuali 23%, companii de asigurari si fonduri de pensii 20%, in timp ce alti investitori au achizitiont 7%.

 Erste estimeaza un curs de 4,55 lei pe euro la sfarsitul anului, reflectand riscuri generate de alegerile parlamentare de la inceputul lunii decembrie.

Sursa: Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: