Americanii se pregatesc sa comemoreze 11 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie

Data publicarii: 10-09-2012 | International

In 2012, la 11 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie, trebuia deschis  Muzeul Memorial de la Ground Zero, insa o disputa privind costurile de operare a blocat evenimentul.

Anul trecut, peste patru milioane si jumatate de oameni au mers la New York pentru a vizita locul unde au avut loc atacurile teroriste. Au admirat piscinele de pe locul fostelor Turnuri Gemene si au atins placile unde stau inscriptionate numele celor aproape trei mii de victime. Dar portile mult asteptatului muzeu raman deocamdata inchise, informeaza Jurnalul TVR.

Acolo vizitatorii vor putea vedea chipurile celor care au murit in atentate si obiecte din fatidica zi de septembrie de acum 11 ani. Muzeul va oferi si imaginile suprinse din spatiu de astronautul Frank Culbertson, care pe 11 septembrie 2001 se afla pe statia spatiala internationala.

Dar, pentru toate astea, cei care vor sa viziteze Muzeul Memorial 11 septembrie, mai au de asteptat. Si nimeni nu stie cat. O disputa intre primarul Michael Bloombeg si guvernatorul statului New York, privind costurile muzeului, a oprit lucrarile inca din luna iunie.

Inaugurarea planuita pentru marti, cand se implinesc 11 ani de la atentate, a fost amanata si exista deja unii care spun ca muzeul nu va fi gata inainte de 2014, cand urmeaza sa fie gata noul turn care va fi cea mai inalta cladire de birouri din emisfera vestica.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: