Ford va dezvolta un model low-cost, dar nu va concura Dacia

Data publicarii: 10-09-2012 | Auto

Producatorul auto american Ford intentioneaza sa dezvolte un model low-cost bazat pe subcompactul Fiesta, care va fi vandut in intreaga lume, dar nu va va fi un brand independent low-cost, transmite site-ul inautonews.com.

Desi Ford se concentreaza pe dezvoltarea unui model low-cost, nu intentioneaza sa creeze un brand separat, asa cum este Dacia, subsidiara Renault. 'Nu avem un plan ferm in acest moment, dar cu siguranta este important sa fim competitivi pe fiecare segment al pietei', a declarat directorul general al Ford, Alan Mulally. Acesta a adaugat: 'Cercetam oportunitatile din intreaga lume pentru a oferi o masina al carei pret sa fie sub cel al modelului Fiesta'. 

Modelul, numit de 'valoare B', va avea aceeasi marime ca Fiesta, dar va costa mai putin. Seful Ford nu a dat detalii privind locul in care va fi produs noul model si unde va fi vandut. Deja Ford are in Europa un model mai mic si mai ieftin decat Fiesta, masina de clasa mini Ford Ka, pe care Fiat o produce pentru Ford in Polonia. 

Masinile mini cum ar fi Ka nu sunt considerate modele capabile sa devina masini globale pentru ca nu exista multe piete unde sa existe cerere pentru acest tip de vehicule. Dar Mulally crede ca modelele mini ale Ford pot fi vandute pe plan mondial si a explicat ca pretul viitorului model low-cost produs de Ford va fi mentinut scazut prin componentele produse in intreaga lume si folosirea unui design global. 

Saptamana trecuta, Ford a prezentat 15 modele noi sau restilizate pentru piata europeana, care vor fi lansate in urmatorii cinci ani, pentru a stimula vanzarile. In timp ce alti producatori auto amana lansarea noilor modele din cauza cererii scazute pentru masini in Europa, sefii Ford au anuntat accelerarea prezentarii de noi modele, extinzand gama de SUV-uri, restilizand celebrul Fiesta, modificand designul vehiculelor sale comerciale si lansand medelul sport Mustang in Europa. 

In Romania, Ford Motor a inceput in 25 iunie productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. In total, Ford investeste peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) in productia de motoare si vehicule in Romania.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: