CFR refinanteaza o datorie catre stat printr-un credit de 174 milioane de euro de la BERD garantat de Guvern

Data publicarii: 11-09-2012 | Finante-Banci

CFR SA va primi de la BERD un imprumut de 174 milioane euro, garantat Guvern, prin care va rambursa un credit punte acordat in primul semestru de stat pentru plata obligatiilor restante inregistrate la 31 martie catre furnizorii de electricitate, potrivit reprezentantilor Ministerului Finantelor, informeaza Mediafax.

Guvernul a decis, in luna iunie, prin ordonanta de urgenta, sa acorde companiei CFR S.A. un imprumut pentru achitarea datoriilor fata de furnizorii de energie electrica, masura convenita cu Fondul Monetar International.

Conform actului normativ, CFR a primit un imprumut de aproape 770 milioane lei, cu scadenta la 30 noiembrie 2012, pentru plata obligatiilor restante inregistrate la 31 martie fata de furnizorii de energie electrica. Datoriile vor fi achitate catre EON (9,7 milioane lei), Enel (347 milioane lei), CEZ (167,4 milioane lei), Electrica Muntenia Nord (11,1 milioane lei) si Electrica Furnizare (234,7 milioane lei). Imprumutul punte are scadenta la sfarsitul lunii noiembrie si urma sa fie rambursat din alte surse.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: