Barometrul Bunei Guvernari: Principala problema a institutiilor de stat o reprezinta coruptia

Data publicarii: 11-09-2012 | Politica

Barometrul Bunei Guvernari cuprinde o cercetare care a avut loc la finalul lunii iunie 2012 si acopera trimestrul II din 2012, respectiv aprilie, mai iunie, corespunzatoare guvernarilor Ungureanu si Ponta. Cercetatorii precizeaza ca perceptiile generale se pastreaza, chiar daca, in aceasta perioada, guvernul s-a schimbat.

Cei mai multi lideri din business sunt nemultumiti de performanta si rezultatele Guvernului, principalele nemultumiri fiind legate de calitatea rezultatelor luptei impotriva coruptiei si eficienta cu care isi indeplineste scopul si obiectivele, se arata in Barometrul Bunei Guvernari remis TVRinfo.ro

In ceea ce priveste performantele activitatii municipiului Bucuresti liderii de business sunt la fel de nemultumiti reclamand rezultatele slabe pe care le-a obtinut pentru combaterea coruptiei.

"Doar din punctul de vedere al competentei profesionale mai consemneaza PMB un rezultat sub cel al Guvernului. In schimb, in cazul transparentei comunicarii, a eficientei, in realizarea obiectivelor si a capacitatii de implementare, nivelul de nemultumire al liderilor este mai putin pronuntat (peste 50% pentru PMB, comparativ cu peste 60% lideri nemultumiti, in cazul Guvernului).

Barometrul Bunei Guvernari poate fi citit in DOCUMENTE

Ministerul Finantelor Publice este in viziunea liderilor din business cea mai performanta autoritate publica din Romania, fiind multumiti de transparenta, capacitate de implementare si rezultzate in combaterea coruptiei). O alta imagine buna o are Ministerul Administratiei Publice si Internelor, iar cea mai slaba o are ministerul Transporturilor, urmat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si cel al Mediului si Padurilor.

La capitolul transparenta, ministerul Finantelor este institutia perceputa ca cea mai transparenta din Romania, urmat de cel al Internelor.

Ministerul Finantelor domina si la capitolul competenta profesionala, urmat de ministerul de Interne.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este perceput drept cel mai putin competent de liderii din business, cu un nivel de nemultumire de aproape 59%.

Din punctul de vedere al capacitatii de implementare a masurilor legislative si a strategiilor nationale, Ministerul Finantelor Publice este, de asemenea, cel mai performant, dar, perceptia generala este negativa. La finalul clasamentului se afla ministerele Mediului, Transporturilor si Dezvoltarii Regionale si Turismului.

”Barometrul Bunei Guvernari” este rezultatul unei cercetari intreprinse in interiorul comunitatii Romanian Business Leaders, cu sprijinul GfK Romania. Obiectivul cercetarii este de a evalua perceptia liderilor din companiile romanesti in legatura cu principalele institutii din administratie. Concluziile arata, ca in perceptia liderilor din business, problema majora din ministere si Primaria Municipiului Bucuresti este coruptia. Alte probleme mari, dar mai putin grave, sunt lipsa eficientei in realizarea obiectivelor si capacitatea de implementare", a declarat Andreea Rosca, Fundatia Romanian Business Leaders.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: