Guvernul schimba subventia CFR: Pret mai mare la vagonul de dormit, bani mai putini la privati

Data publicarii: 11-09-2012 | Turism

Guvernul va revizui sistemul de subventionare a transportului feroviar de calatori, ceea ce ar urma sa determine cresterea pretului la servicii precum vagonul de dormit si impunerea unei cote fixe a subventiei pentru operatorii privati, in timp ce trasee profitabile vor fi scoase din pachetul social.

Modificarea sistemului actual de subventionare a transportului feroviar de calatori a fost convenita in ultimele negocieri ale Guvernului cu Fondul Monetar International (FMI) si urmeaza sa fie efectuata anul viitor, cu scopul ca societatea nationala de resort sa obtina venituri suplimentare pentru a achita integral taxele aferente utilizarii infrastructurii feroviare.

  "CFR Infrastructura a inceput procesul de reducere a costurilor si de crestere a veniturilor astfel incat sa se indrepte spre viabilitate financiara din 2013. Aceasta necesita sa fie luate masuri decisive care sa asigure ca societatile nationale de pasageri si marfa achita integral tarifele de acces catre compania de infrastructura. Pentru a facilita plata integrala, intentionam sa reevaluam furnizarea de subventii si obligatiile de servicii publice (OSP) la compania de calatori si sa scoatem serviciile profitabile din OSP incepand din 2013", se arata in ultima scrisoare de intentie convenita de Guvern cu FMI, in luna august.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: