Eugenia Barna: Comisia de buget - finante are in portofoliu 29 de initiative legislative noi

Data publicarii: 12-09-2012 | Finante-Banci

Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor are in vedere 29 de initiative legislative noi menite sa protejeze bugetul de stat asa cum a fost acesta stabilit, a declarat marti, Maria Eugenia Barna, presedintele comisiei, la finalul intalnirii cu ministrul finantelor, Florin Georgescu.

"A fost o intalnire de lucru fireasca, naturala pentru ca suntem o comisie de specialitate, poate una dintre cele mai importante si mai grele comisii ale Parlamentului. La inceput de sesiune parlamentara am vrut sa avem o intalnire cu domnul ministru (Florin Georgescu, ministrul finantelor - n.r.) pentru a discuta despre prioritatile economice in aceasta sesiune. De asemenea, domnii deputati au dorit sa adreseze intrebari cu privire la cele 29 de initiative legislative si sa asculte o opinie de specialitate, astfel incat proiectele pe care noi le vom adopta sa nu influenteze bugetul asa cum a fost stabilit", a afirmat Barna. 

Aceasta a precizat ca, din punct de vedere macroeconomic si tinand cont de opinia ministrului finantelor, Romania este stabila. 

"Cu privire la evolutia macroeconomica, domnul ministru ne-a prezentat indicatorii si ne-a transmis un mesaj de stabilitate si de incredere. Romania este foarte bine privita motiv pentru care suntem foarte increzatori in rezultatele pe care le vom avea in continuare", a spus Eugenia Barna. 

Potrivit presedintei Comisiei de buget - finante din Camera Deputatilor, la intalnirea de marti a participat si Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, institutie care si-a exprimat intentia de a sprijini initiativele propuse de catre comisia de specialitate, in vederea atingerii tintelor stabilite de catre autoritatile romane in fata partenerilor externi. 

Pe agenda discutiilor din comisia de specialitate s-au mai aflat teme precum: raportul semestrial privind situatia economica si bugetara, rectificarea bugetului consolidat pe anul 2012, analizarea cadrului macroeconomic actual si tendintele pentru 2013, absorbtia fondurilor europene si arieratele si privatizarea companiilor de stat. 

Sursa:AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: