Oblio Learning lanseaza Oblio Recruiting, primul serviciu de recrutare si integrare prin coaching din Romania

Data publicarii: 12-09-2012 | HR/Cariere

Compania de coaching si dezvoltare personala si profesionala Oblio Learning anunta lansarea serviciului Oblio Recruiting, primul serviciu din Romania care foloseste coachingul in procesul de recrutare si integrare a noilor angajati in cadrul organizatiei. "Oblio Recruiting isi propune sa foloseasca experienta de 8 ani in coaching a echipei noastre pentru a raspunde unor nevoi foarte importante ale companiilor si candidatilor cu privire la procesul de recrutare, selectie si integrare a noilor angajati in cultura, valorile si politica organizatiei”, arata Dana Burghel, Managing Director & executive coach in cadrul Oblio Learning. 

Oblio Recruiting a aparut in urma identificarii unor nevoi neacoperite, manifestate atat din partea angajatilor, cat si a angajatorilor. Pe langa procesele de consultanta, recrutare si selectie, acest serviciu ofera un real suport in ceea ce priveste perioada de integrare a noului angajat: analiza a situatiei existente in cadrul companiei angajatoare, sedinte de coaching cu proaspatul angajat (astfel incat viziunea celor doua instante sa se alinieze mai usor si mai rapid, iar activitatea acestora sa devina mai eficienta). La finalul orelor de coaching, se intocmeste un profil motivational ce poate contribui la utilizarea celei mai potrivite abordari in interactiunea angajat-angajator.

Fata de alte servicii de recrutare existente in piata, serviciul dezvoltat de Oblio Learning a fost creat sa atinga la un nivel complex relatia dintre companie si membrii sai, urmarind beneficiile partilor implicate si ajungand sa aiba un impact pozitiv pe termen lung asupra relatiei profesionale dintre acestea.

Serviciul Oblio Recruiting se adreseaza companiilor pentru care primeaza calitatea procesului de recrutare si care sunt dornice sa investeasca pentru a obtine rezultate mai bune pe termen scurt si care, totodata, construiesc strategii solide pe termen lung. Rezultatele la care angajatorul care beneficiaza de acest serviciu se poate astepta sunt: angajarea in companie a persoanei potrivite pentru postul si contextul respectiv; integrarea mult mai rapida a acesteia; activitate profesionala mai eficienta; buna comunicare intraorganizationala.; un grad mai mare de motivare si, implicit, scaderea fluctuatiei de personal. Prin modul in care a fost gandit, Oblio Recruiting este menit sa diminueze riscul de a angaja un candidat cu un profil incompatibil cu al organizatiei, situatie care poate genera pierderi pe mai multe planuri intr-o companie (atat financiare cat si legate de climatul organizational) si care, mai ales in cazul functiilor strategice, se pot dovedi importante.

Comunicat de presa

Ultimele stiri pe BankNews.ro: