O companie italiana anunta o investitie de 41 milioane de euro in Cluj

Data publicarii: 13-09-2012 | Economie

O companie italiana va construi in satul Rascruci, judetul Cluj, o microcentrala de producere a energiei electrice si termice pe baza de biomasa, investitia ridicandu-se la aproximativ 41 de milioane de euro, anunta autoritatile judetene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Consiliul Judetean Cluj, compania Romita Energie Verde urmeaza sa construiasca o microcentrala pe baza de biomasa in satul Rascruci, comuna Bontida, in imediata apropiere a Parcului Industrial Tetarom III.

"Puterea nominala a microcentralei va fi de 10MW/h, aceasta reprezentand cea mai mare putere a unei microcentrale pe baza de biomasa din Romania si printre cele mai mari din sud-estul Europei. Concomitent cu producerea de energie electrica, microcentrala de la Rascruci va produce si energie termica la un pret rezonabil, care va putea fi utilizata de companiile din zona in multiple scopuri. Investitia totala in acest proiect este de aproximativ 41 de milioane de euro", se arata in documentul citat.

Reprezentantii CJ Cluj au precizat ca in procesul de producere a acestor energii din surse regenerabile microcentrala va folosi anual aproximativ 100.000 de tone de biomasa de tip lemn si derivate - resturi de lemn pentru incalzire, rumegus, ramuri de pomi, arbusti, paie, "contribuind astfel inclusiv la asigurarea unui nivel sporit de protectie a mediului in judet""

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: