Ponta: BNR, Guvernul si Parlamentul se vor consulta asupra sistemului UE de supraveghere bancara

Data publicarii: 13-09-2012 | Finante-Banci

O decizie privind inscrierea voluntara a Romaniei in sistemul unic de supraveghere bancara in zona euro, propus de catre Comisia Europeana (CE), va fi luata in urma unei consultari intre Banca Nationala, Guvern si Parlament, a declarat premierul Victor Ponta.

"O asemenea decizie nu poate fi luata pe loc, trebuie o discutie intre BNR, Guvern si Parlament", a spus Ponta, intrebat de jurnalisti daca Romania se va inscrie in mecanismul de cooperare propus de CE pentru supravegherea bancara in zona euro.

Sistemul unic de supraveghere bancara in zona euro, propus miercuri de CE, prevede ca statele din afara blocului monetar se pot inscrie voluntar intr-un mecanism de cooperare, iar coordonarea intre BCE si autoritatile din tarile din afara sistemului ramane in forma actuala.

Procedura presupune ca autoritatile competente din tara respectiva sa respecte si sa implementeze directivele BCE. Statul respectiv va putea apoi sa participe la dezbaterile din Consiliul de supraveghere al BCE si va avea acces la sistemul unic de supraveghere.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: