Bancile nu mai asteapta banii restantierilor si scot la vanzare mii de case si apartamente

Data publicarii: 13-09-2012 | Finante-Banci

BCR, BRD si Banca Transilvania - primele trei banci din sistem dupa valoarea activelor detinute - au publicat pe site-urile proprii anunturi de vanzare a circa 1.300 de case si apartamente si spera sa incaseze din valorificarea acestora echivalentul a 70 mil. euro.

Aproximativ 550 de apartamente si 320 de case sunt scoase la licitatie de BCR, banca sperand sa incaseze din vanzarea lor 35 mil. euro. Numarul anunturilor publicate pe portalul specializat al bancii a crescut in ultimele luni in conditiile in care banca se afla sub presiunea creditelor neperformante, care au atins un sfert din bilant, dar si pe fondul unei schimbari de strategie, care vizeaza revenirea pe profit incepand de anul viitor.

La randul sau, BRD a publicat pe site-ul propriu anunturi cu circa 165 de case si apartamente si spera sa recu-pereze din vanzarea acestora suma de 18 mil. euro. Si Banca Transilvania a aruncat pe piata 250 de locuinte, cu o valoare cumulata de 16 mil. euro. Anunturile publicate de banci pe site-urile proprii sunt insa numai o parte din numarul total al imobilelor executate silit.

In urma unei solicitari a ZF, repre-zen-tan-tii BRD au mentionat ca la finalul lunii iunie numarul caselor si apartamentelor recuperate de banca de la clientii rau-platnici se ridica la 870 de imobile, nivel similar cu cel de la finalul anului trecut. BRD a vandut insa 155 de locuinte executate silit in primele sase luni dupa ce anul trecut banca gasise inca 250 de cumparatori pentru casele recuperate de la restantieri.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: